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2024年度 文化的多様性交流会 『日本食の基本「出汁」を知る』
Cultural Diversity Exchange Meeting: The Essence of Japanese Cuisine:Discovering the Art of Dashi (traditional Japanese soup broth)
ユネスコ無形文化遺産にも登録された「和食」。そのベースとなるのが「出汁」です。主に鰹節や昆布などの乾物を用い、短時間で澄んだスープをとる出汁の技法は、世界的に見ても珍しいものと言えます。
本イベントでは、実際の試飲・試食を交えながら「本物の出汁とは何か」を体験することができます。この機会に、ぜひ「出汁」の世界をお楽しみください。
Japanese food has been registered as a UNESCO Intangible Cultural Heritage. The base of Japanese food is “dashi” (soup stock). The technique of making dashi, which mainly uses dried bonito flakes or kelp to make a clear soup in a short period of time, is rare even from a global perspective.
At this event, visitors will be able to experience “what real dashi is” through actual tasting and sampling. We hope you will take this opportunity to enjoy the world of dashi soup stock.
※ English and Japanese interpretation will be available
日 程:2024年11月6日(水)/Date:Wednesday, November 6, 2024 申込みフォームは⇒ こちら(11月4日まで)
チラシは⇒ こちら
時 間:15:00~17:00(途中入退出可)/Time:3:00 PM - 5:00 PM
場 所:国際交流会館 レストランスペース /Location: International Exchange Hall, Restaurant Area
対 象:本学の教職員、学生、留学生 / Faculty, staff, students, and international students of Tokyo Metropolitan University
主 催:東京都立大学 国際センター・ダイバーシティ推進室・特定非営利活動法人日本料理アカデミー
/ Hosted by: Tokyo Metropolitan University International Center, Diversity Promotion Office, and NPO Japanese Culinary Academy
京王線相模原線「南大沢」駅改札口から徒歩約5分
※改札口を出て右手に緑に囲まれたキャンパスが見えます。
042-677-1111(代表)